Grupa produktu o wyjątkowym smaku, o wysokiej zawartości jabłka, doskonale pasujący do różnorodnych wyrobów cukierniczych. Smak produktu słodko- kwaśny, zapach charakterystyczny jabłkowy, konsystencja jest gęsta oraz zżelowana.
Jest to jabłko prażone naturalne, bez dodatków konserwujących. Produkt utrwalony przez ogrzewanie oraz pasteryzację, następnie pakowany aseptycznie w opakowanie typu bag in box. Produkt opracowany i wdrożony do produkcji w ramach prac współfinasowanych przez NCBiR, umowa POIR.01.01.01-00-0146/17-00, tytuł projektu „Opracowanie technologii innowacyjnych półproduktów i produktów owocowych w oparciu o fizyczne i dyfuzyjne metody przetwarzania i utrwalania z uwzględnieniem aspektu czystej etykiety oraz walorów prozdrowotnych”.
Termin przydatności | 6 miesięcy |
Masa netto | 11 kg |
Ilość sztuk na warstwie | 9 kartonów |
Ilość sztuk na palecie | 54/63 kartony |